نخستین نهاد سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی بانکی با الگویی نوین در نظام تأمین مالی نوآوری ایران رسماً افتتاح شد.
نخستین صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی بانکی کشور با عنوان «صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی پاسارگاد» با حضور گرانقدر دکتر قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد، دکتر خیاطیان، رئیس محترم هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی و دکتر صفاجو مدیرعامل شرکت گروه ارزش آفرینان پاسارگاد و دیگر مدیران و مسئولان ارشد اقتصادی و فناوری کشور، بهطور رسمی افتتاح شد.
این صندوق به عنوان نخستین صندوق CVC بانکی در ایران، با مشارکت بانک پاسارگاد، صندوق نوآوری و شکوفایی و شرکت دانشبنیان فناوری هوشمند صنایع سلامت پاسارگاد تحت برند تجاری «وَسترا» از شرکت های زیر مجموعه این گروه راهاندازی شده است و تنها نمونه موفق عملیاتیشده ماده ۱۸ قانون جهش تولید دانشبنیان است.
مدل صندوق، از حیث ساختار سرمایهگذاری، شراکت کنترلی، انتخاب پروژهها و نحوه خروج، کاملاً منحصر به فرد و منطبق با معیارهای حرفهای صنعت VC در سطح بینالمللی طراحی شده و تمرکز آن بر زنجیرههای ارزش راهبردی سلامت، امنیت غذایی و کشاورزی، همجهت با نیازهای توسعهای کشور است.
از طرف دیگر بر اساس ماده ۱۱ قانون جهش، سرمایهگذاری در صندوقهای پژوهش و فناوری به عنوان بخشی از نظام رسمی تأمین مالی نوآوری شناخته و مشمول اعتبار مالیاتی قابل انتقال به سنوات آتی محسوب میشود.
بر اساس اعلام معاونت توسعه شرکتهای دانشبنیان در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، در سال ۱۴۰۳ مجموعاً ۱۰ طرح دانشبنیان در کشور مشمول دریافت اعتبار مالیاتی سرمایهگذاری شناخته شدهاند. صندوق نوآوری پاسارگاد در مدت کوتاه آغاز به فعالیت خود، با انتخاب هدفمند و ارزیابی تخصصی، موفق به دریافت تأییدیه برای دو طرح از میان این ده طرح به ارزش تقریبی ۲۸۰۰ میلیارد ریال شده است.
تجربه موفق بانک پاسارگاد، گامی جدی در جهت شکلگیری نظام مالی نوآوری با بازیگران اقتصادی واقعی است؛ الگویی که انتظار میرود در سالهای آینده با پیوستن سایر بانکها و بنگاههای بزرگ اقتصادی، به یک زنجیره سرمایهگذاری مؤثر در سراسر کشور تبدیل شود.